Kladno - Zajímá vás historie vaření a chcete vědět, jak se kdysi vařilo na Kladensku? Recepty z 19. století nyní najdete v knize Jak se vařilo na Kladensku aneb babiččina kuchařka, kterou vydaloSládečkovo vlastivědné muzeu Kladno.
Kniha nabízí soubor 151 receptů na jídla, která se vařila a vaří na Kladensku od 19. století. Historický úvod mapuje stravovací zvyklosti v kladenské průmyslové oblasti, kam od poloviny 19. století přicházeli lidé z různých míst za prací v dolech a v hutích.
Knihu doplňují dobové fotografie a barevná fotografická příloha Zátiší se sbírkovými předměty Sládečkova vlastivědného muzea v Kladně.
Text napsal Vladimír Chaloupka, Pavla Žvachtová, fotografie pořídil Jaroslav Vyšín. Knihu vydalo V roce 2021 Sládečkovo vlastivědné muzeum v Kladně, je ve formátu A5 a obsahuje 87 stran. Pořídíte ji na e-shopu nebo na pokladně muzea za 129 korun.