Milovníci jahod, které jsou skutečně čerstvé, chutné a voňavé, se pro ně již mohou vypravit do Vraňan. Zde nabízejí místní jahody z foliovníků, ale také z pole. Během několika dnů začne zdejší tak oblíbený samosběr jahod.
"Ve Vraňanech už pro Vás sklízíme naplno jahody a také první zeleninu. A už jsme ochutnali i první jahody z pole. Pilně se připravujeme na další sklizně. Vysazujeme rajčata, papriky a i pro Vás máme připravený sortiment k výsadbě. V nabídce až 100 odrůd," informují zástupci vraňanské farmy.
I zde je počasí potrálilo, což se odrazí na ceně jahod: "Přesto, že jsme ztratili 50% produkce na poli kvůli mrazu, jahody budou. V neděli jsme slavili desátý den sklizně jahod z rychlených ploch. Čas prostě nezastavíme a proto Vás musíme upozornit na to co se děje i na volném poli. Prosíme Vás sledujte nás pozorně, aby Vám sklizeň jahod samosběrem neunikla. Je jasné, že jahod bude celkově v hlavní sezóně méně. Cena samosběru bude letos vyšší."
Naštěstí bude jahod dost: "Aby Vám Vraňanské jahody opravdu výjimečně chutnaly, musí se do péče o rostliny vložit mnoho času a práce pro vytvoření optimálních podmínek pro nejlepší růst v součinnosti s klimatickými výkyvy počasí. Někdy se to daří lépe a někdy je to těžší. Výsledek je však naplňující. Výběr a šlechtění odrůd pro skvělou chuť je to nejtěžší. Vraňanské plody jsou dezertní a musí se konzumovat čerstvé a okamžitě, nedají se dlouhodobě skladovat a vystavovat. Chuťový zážitek mají nejen v čerstvé podobě, ale i jako zpracované. Jsou tmavě červené, extra šťavnaté s výrazným buketem připomínající původní lesní jahůdky. Děkujeme, že Vám chutnají a přinášejí neobvyklé prožitky díky svým přednostem. Pro nás je to obrovský závazek v tomto díle pokračovat a posouvat chuťové hodnoty jahod výše ve spolupráci s gastronomickým a estetickým zážitkem pro Vás milé návštěvníky. Je to kultura naší práce."